Skip to main content

Het huren van een appartement in een grote stad is topsport, een ratrace. Historicus Jacob Anbinder heeft dit zelf meegemaakt, eerst in New York City direct na zijn studie en later in de omgeving van Boston tijdens zijn studie.

“Je bezichtigd appartementen terwijl daar tegelijkertijd twintig andere kandidaten zijn, gewapend met met al je bankafschriften en in veel gevallen ook de bankafschriften van al je ouders, omdat je borg moet staan,” zegt Anbinder, een Klarman Postdoctoral Fellow in geschiedenis in het College of Arts and Sciences van Cornell University. “Dit zijn de mensen tegen wie je het opneemt en als je daar niet meteen meebiedt, krijg je die plek niet. Het is gek, de hoeveelheid borg die je moet neerleggen om alleen al een appartement te kunnen huren.”

De ervaring inspireerde Anbinder, een historicus met een interesse in steden en sterke banden met openbaar beleid, om te onderzoeken waarom zogenaamd liberale, progressieve steden – zoals New York, Boston en San Francisco – de afgelopen decennia zo duur zijn geworden dat ze onbetaalbaar zijn voor veel Amerikanen. Naast economische redenen voor de huidige huizencrisis vindt Anbinder ook politieke redenen, die hij herleidt naar de ideologische evolutie van de Democratische Partij in de 20e eeuw.

Geholpen door de uitgebreide stedenbouwkundige archieven van Cornell, gebruikt Anbinder zijn Klarman Postdoctoral Fellowship om een boek te schrijven over de verweven verhalen van politiek liberalisme en de woningnood, dat voortborduurt op zijn promotieonderzoek aan Harvard University.

Lees het volledige verhaal op de website van het College of Arts and Sciences.

https://as.cornell.edu/news/how-did-our-housing-get-so-expensive-klarman-fellow-dives-history

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Laat een reactie achter!x